אימוני כושר בהריון - מותר? אסור? אילו תרגילים מומלצים? ועוד...
להתאמן בהריון זה מעולה ומומלץ לך ולעובר.
בראש ובראשונה, התעמלות בהריון עוזרת להרגשה כללית טובה יותר.
שמי ניצן ואני מאמנת כושר משנת 2008.
עוד לפני שנכנסתי להריון בעצמי, אימנתי המון נשים בהריון. לקחתי על עצמי ללמוד את התחום על מנת לעזור לנשים הרות לשמור על כושר גופני בזמן ההריון ולבצע אימוני כושר במהלך ההריון בצורה הנכונה ביותר ותוך שמירה על עצמן ועל העובר.
שמתי לב שהריוניות שמתאמנות מרגישות פחות תופעות לוואי (כגון: עייפות, בחילות, בריחות שתן, כאבי גב וכתפיים וכו') וכמובן שבזמן שאני עצמי בהריון הרגשתי זאת בעצמי, ולכן חשוב לי להעביר הלאה את חשיבות הכושר בזמן ההריון לכלל הנשים (לפני, בזמן ולאחר ההריון).
אימוני הכושר בזמן הריון יסייעו לך לחיזוק שרירי הגב (עליון ותחתון), רצפת אגן, חגורת כתפיים, חיזוק רגליים, חיזוק השרירים החיוניים ללידה, גמישות, תרגול נשימות ומתיחות.
בין אם התאמנת לפני ההריון ובין אם לא, חשוב להקשיב לגוף שלך. לכל אחת רמת כושר שונה, כמו כן הדופק במאמץ שונה וסיבולת השריר גם כן.
אל תשווי את עצמך לאף אחת – יש נשים שהתאמנו באופן מסודר לפני ההריון, ולכן שרירי הבטן ושרירי הגוף שלהם חזקים ועבורן אימון הכושר במהלך ההריון יהיה קל יותר.
נשים שהתאמנו בצורה מתונה (הליכה, פילאטיס, יוגה וכו...) - הן לרוב בעלות גוף גמיש ויציב כך שלא תהיה להן בעיה להמשיך בהתעמלות מסוג זה.
נשים שמעולם לא התאמנו או עשו הפסקות ארוכות יכולות בהחלט לבצע תרגלי כושר מתונים, תוך שמירה על דופק בינוני, ותרגילים ממוקדי יציבה, גמישות, הרפיה ומתיחות.
הריון זה לא הזמן להתחיל בדיאטות או להיכנס לשגרת אימונים אינטנסיבית.
כולן עולות במשקל זה טבעי ונפלא!
אז איך אפשר להתאמן בזמן ההריון ובו בזמן להיות מחוברת לגוף שלך?
בעת הפעילות הגופנית, שימי לב שאת לא עוברת את דופק המטרה שלך. מומלץ שלא לעבור 140 - 130 פעימות בדקה. הבדיקה הכי טובה זה ״מבחן הדיבור״ אם את מצליחה לדבר תוך כדי האימון סימן שהדופק נכון.
ההמלצה שלי - שעון דופק. כך תוכלי לדעת בכל רגע נתון בדיוק היכן את עומדת, האם את יכולה להמשיך את האימון באותה העצימות או לחלופין עליך להוריד עצימות ולהקליל את האימון.
תזונה - חשוב להקפיד על שתיית מים, בעיקר אם מבצעים פעילות גופנית בזמן ההיריון על מנת להימנע מסכנת התייבשות.
הקפידי לצרוך מזונות עשירים בחלבונים, סידן וברזל.
החל מהטרימסטר השני הרופא ימליץ לך לצרוך תוסף תזונה המכיל ויטמינים חיוניים לגוף אבל בכל זאת הקפידי לקבל אותם גם מהמזון.